Ливърпул - Манчестър Юнайтед, среща от 19-тия кръг на английската Висша лига, стадион Анфийлд, начало: 18:30 българско време.

Вероятни състави:

Ливърпул: Келъхър, Р. Уилямс, Н. Уилямс, Фабиньо, Вайналдум, Милнър, Хендерсън, Джоунс, Мане, Салах, Минамино
Мениджър: Юрген Клоп

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Баи, Магуайър, Шоу, Уан-Бисака, Погба, Фернандеш, Матич, Кавани, Марсиал, Рашфорд
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Главен съдия: Пол Тиърни

Прогноза на Gol.bg:

Прeдстои едно от най-големите дербита в английския футбол, а също така и в цяла Европа. Шампионът Ливърпул приема Манчестър Юнайтед в мач от 19-тия кръг на първенството.

Двата велики клуба ще влязат в битката от позициите на 1-ви и 2-ри във временното класиране, като "червените дяволи" имат 3 точки аванс пред своя опонент.

Юнайтед се намира в превъзходна форма и последният път, когато тимът загуби двубой от първенството бе преди цели 11 кръга, когато момчетата на Оле Гунар Солскяер загубиха у дома от Арсенал с 0:1. Това се случи на 1 ноември миналата година, а оттогава насам отборът има 9 победи и 2 равенства в лигата.

В същото време Ливърпул не демонстрира формата си от предходната година и далеч не е онзи плашещ отбор от миналата кампания. В последните 10 мача за първенство тимът е записал 4 победи, 5 равенства и едно поражение, което е твърде малко за "мърсисайдци".

Така можем да затвърдим впечатленията, че отборът на Юнайтед се намира в по-добра форма на този етап, но пък в последните 5 мача между двата тима "червените дяволи" нямат победа. Три от тези срещи са завършили с успех на Ливърпул, а две от тях са завършили при равен резултат.

Срещата за "мърсисайдци" твърдо ще пропуснат контузените Ван Дайк, Диого Жота, Наби Кейта, Джо Гомес и Цимикас, а Юрген Клоп заяви, че до последно ще се колебае за Джоел Матип.

В лазарета на Юнайтед са трайно контузените Фил Джоунс и Маркос Рохо. Младокът Брендън Уилямс също е с травма, а шведът Виктор Линдельоф е под въпрос.

Със сигурност ни предстои невероятно зрелище. Още повече, че един срещу друг ще излязат най-добрият домакин в лигата до момента и най-добрият гост.

Според букмейкърите Ливърпул е лек фаворит в двубоя, като ставката за успех на домакините варира около коефициент 2.00. Равенството е оценено на 3.80, а горе-долу толкова се предлага и за успех на "червените дяволи".

Нашата прогноза е, че двата отбора ще успеят да си отбележат поне по едно попадение. Залози за "гол-гол" и "над 2.5 гола" със сигурност ще са едни от най-играните в цял свят, но ние ще скочим в дълбокото и ще заложим за успех на намиращия се в по-добра форма отбор на Манчестър Юнайтед.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:2