Младежкият национал Асен Чандъров заяви, че е щастлив от дебютното си попадение с екипа на Академика Клинчени. Чандъров се разписа при поражението с 1:3 като гост на втория в класирането в румънския елит Клуж в средата на седмицата.

"Щастлив съм, че реализирах първия си гол и като всеки друг футболист искам да вкарвам повече и повече", коментира полузащитникът в интервю за клубната телевизия. Академика Клинчени прекъсна серия от осем мача без поражение в Лига 1 и остана на петото място в подреждането. За тима предстои домакинство тази вечер на Херманщад.

"Ще бъде труден мач. Херманщад е добър отбор, но ние искаме да спечелим трите точки, така че ще направим всичко възможно, за да покажем най-добрия си футбол и да вземем максимума от тази среща", каза Чандъров.

Той призна, че при ниски температури и на замръзнали терени се играе по-трудно и предпочита по-толпото време. Българинът също така каза, че подкрепя правилото, което беше въведено в румънския елит, в титулярния състав за мачовете задължително да започва поне един играч на възраст под 21 години.

"В България подобно правило в Първа лига няма, но има във Втора лига. Мисля, че е добре един или дори двама футболисти до 21 години да играят. Това ще бъде добре и за младежкия национален отбор", каза Чандъров.