Ръководството на Нюкасъл започна преговори с нидерландската легенда Марк Овермарс. Последният направи страхотен пробив като управник в Аякс, където успя да намери таланти като Френки де Йонг, Матайс де Лихт и Хаким Зиеш. Бившето крило на Арсенал и Барселона се завърна като спортен директор в Аякс през 2012 година и с работата си докара милиони приходи в клуба.

Нюкасъл се готви да активира освобождаващата клауза в договора на Овермарс с Аякс. Нидерландецът вече има и готов вариант за мениджър на тима - треньорът на Аякс Ерик тен Хаг. Последният изведе тима си до две титли на Ередивизие и помогна на амстердамци да играят полуфинал в Шампионската лига.

Овермарс си изгради име като един от най-влиятелните спортни директори в Европа, след като с труда си донесе повече от 600 млн. паунда на Аякс. В последните години нидерландският гранд продаде Френки де Йонг (65 млн. паунда), Матайс де Лихт (68 млн.), Давинсон Санчес (43 млн.), Дони ван де Беек (40 млн.), Хаким Зиеш (37 млн.) и други.

Другият вариант пред Нюкасъл за поста е Майкъл Едуардс, който ще напусне Ливърпул след края на сезона и директорът в Лил Луис Кампос. Последният е смятан за откривател на Килиан Мбапе, Бернардо Силва и Фабиньо от работата си в Монако.