Ювентус приема Олимпик Лион в 1/8-финален реванш от турнира. "Бианконерите" продължават да са сочени като фаворит, въпреки че загубиха с 0:1 първия мач във Франция. По-големият опит обаче е на тяхна страна, но "хлапетата" в никакъв случай не бива да бъдат отписвани.

Те имат само един официален мач след рестарта на футбола – финала за Купата на Франция срещу ПСЖ. В редовното време и продълженията двата отбора не си вкараха голове, а при дузпите парижани се наложиха с 6:5. От своя страна Юве имаше много сгъстен цикъл в Серия "А", спечели деветата си поредна титла, но от юли месец показва слаба форма – 4 загуби, 3 победи и 2 равенства.

В исторически план Ювентус доминира над съперници от Франция. От 27 мача италианците са спечелили 15, 6 са завършили наравно, загубите също са 6. При последното си гостуване в Торино обаче Лион не загуби – 1:1 в групите през 2016 г. 

Гледайте мача на живо от този линк

Невъзстановеният Пауло Дибала остава резерва за Юве, а мястото му в атака заема Гонсало Игуаин. До него в схема 4-3-3 действат Федерико Бернардески и голямата звезда Кристиано Роналдо. В халфовата линия Маурицио Сари се спира на Миралем Пянич, Адриен Рабио и Родриго Бентанкур. Хуан Куадрадо започва като десен защитник.

Руди Гарсия залага от 1-ата минута на Мемфис Депай, който е готов на 100% за игра. До него в атака ще играе Карл Токо Екамби, докато Муса Дембеле сяда на пейката. В халфовата линия действа Усем Ауар, който е следен от Юве, Манчестър Сити и Арсенал.

Ювентус – Лион 

Голмайстори: 0:1 Депай (12-д), 2:1 Роналдо (44-д, 60)

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Рабио, Пянич, Бентанкур, Бернардески, Роналдо, Игуаин
Треньор: Маурицио Сари

Лион: Лопеш, Денайер, Марсело, Марсал, Корне, Ауар, Бруно, Какере, Дюбуа, Екамби, Депай
Треньор: Руди Гарсия

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Феликс Цвайер (Германия)