Треньорът на Ювентус Андреа Пирло се подготвя за дебюта си на пейката в Шампионска лига и трябва да се справя без Кристиано Роналдо, който е под карантина заради коронавирус и е твърдо аут за Динамо Киев.

Статистиката между двата отбора е изцяло в полза на Юве. Торинци не са губили от Динамо в Шампионска лига – 3 победи и 1 равенство. Последният им сблъсък е в груповата фаза през сезон 2002/03 и италианците печелят и двата мача. През 1997/98 се срещат на 1/4-финалите – 1:1 в Торино и 1:4 в Киев.

Освен това Юве падна само в 4 от последните си 33 двубоя в групите на турнира (21 победи, 8 равенства). За последните 20 сезона италианският хегемон е губил само веднъж на старта на надпреварата – 0:3 от Барселона през 2017/18. Победите в 1-ия кръг са 11, ремитата 8.

Гледайте мача на живо от този линк

Пауло Дибала отново остава на пейката за Юве. Зад нападателите Алваро Мората и Деян Кулушевски действа възстановеният Аарън Рамзи. Федерико Киеза, който в дебюта си срещу Кротоне (1:1) направи асистенция и получи спорен червен картон, играе по левия фланг. Отдясно Андреа Пирло залага на Хуан Куадрадо.

Мирча Луческу изненадващо предпочита Виктор Циганков в предни позиции за сметка на Жерсон Родригес. На върха на атаката действа младата надежда Владислав Супряга, подпомаган още от Карлос Де Пеня.

Динамо Киев - Ювентус 0:2

Голмайстор: 0:2 Мората (46, 84)

Динамо: Бушчан; Кидзиора, Забарний, Миколенко, Караваев (70-Попов); Буялски (89-Буялски), Сидорчук, Шарапенко; Циганков (70-Вербич), Суприаха, Де Пеня (60-Родригес)
Треньор: Мирча Лучески

Ювентус: Счесни; Данило, Бонучи, Киелини (19-Демирал); Бентанкур (79-Артур), Рабио; Киеза, Рамзи (79-Рамзи), Куадрадо; Мората, Кулушевски (56-Дибала)
Треньор: Андреа Пирло

Киев, ст.: "Олимпийски"
Съдия: Овидиу Алин Хатеган (Румъния)
Жълти картони: Бентанкур, Куадрадо, Демирал (Ювентус)