С три двубоя днес започва вторият кръг на груповата фаза на европейското първенство по футбол.

Отборите на Италия и Финландия, ако запишат нови победи, ще си осигурят предсрочно класиране за осминафиналите на Евро 2020.

В група А „адзурите“ срещат Швейцария в Рим в късния мач. Селекционерът Роберто Манчини едва ли ще прави големи промени. Очаква се на мястото на контузения десен бек Алесандро Флоренци да започне Джовани ди Лоренцо, като това може да е единствената промяна в стартовия състав спрямо този с Турция. Марко Верати е възстановен и тренира наравно с групата.

Швейцарците имат само една победа в Италия – през далечната 1982 година. Тимът на Владимир Петкович обаче се надява да не загуби тази среща след равенството срещу Уелс.

В другия двубой от групата се срещат Турция и Уелс. В класирането води Италия с 3 точки, пред Уелс и Швейцария с по 1 и Турция с 0 точки.

В група В Русия и Финландия играят в Санкт Петербург, предава БНР. Скандинавските дебютанти победиха Дания в първия мач с 1:0, белязан от инцидента с Кристиан Ериксен, а „сборная“ падна с 0:3 от Белгия.

Руснаците се нуждаят от победа, за да останат в борбата. Добрата новина за тях е, че са спечелили категорично последните четири мача с Финландия, но последният е бил през 2009 година. В група В водят Белгия и Финландия с по 3 точки, Дания и Русия са без точков актив.

Програмата за 16 юни:

16:00 часа
Финландия – Русия (Група В, Санкт Петербург)
19:00 часа
Турция – Уелс (Група А, Баку)
22:00 часа
Италия – Швейцария (Група А, Рим).