Жозе Моуриньо не се изказа никак ласкаво за работливостта на една от звездите на Белгия Еден Азар. Мениджърът, който през това лято работи като анализатор на Евро 2020, смята, че Азар е голям талант, но не се влага много в тренировките.

Двамата работиха заедно през втория период на Моуриньо в Челси, когато беше спечелена титлата на Англия, но следващият сезон започна катастрофално и португалецът беше уволнен.

"Азар е страхотен играч, но е ужасен на тренировки. Той излиза всяка сутрин на терена и не работи особено много", категоричен е цитираният от webcafe.bg Жозе.

"Можете да си представите какво би било, ако беше топ професионалист. Той е страхотно момче, семеен човек и изглежда сякаш не принадлежи особено на собствената си генерация. Тих е, фокусиран върху семейството, децата, родителите си. Води спокоен живот".

"Но когато излезе на терена, не работи особено много. Това, което виждате от него, не е резултат от свършена работа, а по-скоро се дължи на таланта, който притежава. Когато отиде в Реал, беше подложен на огромно напрежение винаги да е на върха, да спечели "Златната топка", защото е невероятен," допълни Моуриньо.

Той не е първият, който говори за слабата мотивация на белгиеца в тренировките. Същото мнение са изразявали и съотборници на Азар през годините.