В Русия продължават да са бесни за представянето на Евро 2020. "Сборная" се изложи тотално и завърши на последното 4-то място в група "В" в компанията на Белгия, Дания и Финландия. Отборът победи с 1:0 скандинавците, но падна тежко с 0:3 от "червените дяволи"и 1:4 от "червения динамит".

Лидерът на партията "Комунисти на Русия" Сергей Малинкович смята, че трябва да бъдат взети крайни мерки заради представянето.

Според него всички национали трябва да бъдат лишени от званията си "Майстор на спорта", защото представянето им не отговаря на очакванията и те са донесли единствено и само срам на страната.

"Донесоха ни само срам. Трябва да бъдат лишени от всички свои привилегии и да се покаят. А покаяние няма. Но за сметка на това селекционерът Черчесов има най-самодоволната физиономия", каза Малинкович, цитиран от "Спорт Експрес". 

"Цялата тази група от националния отбор трябва да бъде изпратена в Централноафриканската република и да помогне за създаването на национален футболен отбор там. Там може и да бъдат полезен."

"Представянето на отбора беше отвратително. Кремъл трябва да отнеме всички титли и медали на Черчесов. И да бъде изгонен без пенсия. Този човек каза, че това е най-добрата ни игра… И някои от футболистите по-добре да ритат консерви в дворовете, отколкото да играят футбол", добави още политикът.

Снимка: БГНЕС