Нидерландия постигна третата си победа в група "C" на Евро 2020. Този път "лалетата" надвиха Северна Македония с категоричното 3:0 на стадион "Йохан Кройф Арена".

Символичните гости не оставиха никакво съмнение кой е по-добрият отбор на терена и още през първото полувреме излязоха напред в резултата чрез Мемфис Депай. Той се разписа в 24-тата минута. В 51-ва и 58-ма минута Джорджиньо Вайналдум се разписа на два пъти и направи резултата класически в полза на "лалетата".

Така Нидерландия печели убедително своята група след три победи и ще очаква развоя на другите групи, за да разбере с кой ще играе на 1/8-финал. Македонците пък се прибират вкъщи след историческото първо участие на Еврофинали.

Вижте ТУК развоя на мача по минути!


Двубоят започна равностойно и първите минути не се случи нищо интересно.

Около средата на първата част "лалетата" включиха на доста по-високи обороти и това даде резултат в 24-та минута. Мален пусна хубав пас към Мемфис Депай, който без да се забави прати топката в долния ляв ъгъл на вратата. 1:0!

Малко по-късно един от най-добрите за домакините Дензъл Дъмфрис можеше да удвои преднината на своите, но вратарят се справи добре и парира изстрела му.

До края на полувремето Нидерландия опита да реши всичко в мача, но мерникът на "лалетата" изневеряваше и двата тима се прибраха на почивка при резултат 1:0.

Холандците започнаха ударно второто полувреме и само 6 минути след подновяването на играта резултатът стана 2:0. Мемфис Депай нахлу отляво и пусна към Вайналдум, който отблизо не сгреши.

В 58-та минута отново Вайналдум бе на точното място, в точното време и засече избита топка за да я прати в мрежата на Македония за 3:0!

В 69-тата минута станахме свидетели на историческа смяна. След 122 мача и 38 гола за националния отбор Горан Пандев напусна терена и повече няма да играе за родината си. Неговите съотборници го изпращат с шпалир, а целият стадион е на крака и аплодира този голям майстор.

Четвърт час преди края Вегхорст можеше да направи резултата 4:0, но изстрелът му срещна напречната греда.

Минутата бе 88! Де Лихт нанесе мощен шут от разстояние, но стражът на македонците бе на мястото си и отрази.

Това бе и всичко по-интересно в мача. Трета поредна победа за Нидерландия и те очакват своя съперник на 1/8-финалите!

Северна Македония - Нидерландия 0:3

Голмайстори:

0:1 - Депай 24'
0:2 - Вайналдум 51'
0:3 - Вайналдум 58'

Стартови състави:

Северна Македония: Димитриевски, Адеми, Муслиу, Тричковски, Алиоски, Трайковски, Пандев, С. Ристовски, Д. Велковски, Барди, Елмас

Нидерландия: Стекеленбург, Де Лихт, Де Фрай, Вайналдум, Депай, Ван Аанхолт, Гравенберх, Блинд, Мален, Ф. Де Йонг, Дъмфрис