Габриела и Стефани Стоеви завършиха с победа участието си в олимпийския турнир по бадминтон на двойки. Българските сестри се наложиха в двубой от група D над осмите в света Жонколпан Кититаракул/Равинда Прайонджай от Тайланд с 21:11, 16:21, 20:17 и заеха третото място, както и на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година.

Двукратните европейски шампионки Стоеви започнаха агресивно двубоя на честта и на паузата в първия гейм резултатът беше 11:6 точки в тяхна полза. Дванадесетите в световната ранглиста продължиха да доминират и стигнаха до 20:10 и реализираха втория геймпойнт след смаш на Габриела Стоева.

Във втората част тайландките започнаха по-концентрирано и поведоха с 3:0. Хасковлийките изравниха за 5:5, но паузата дойде при 9:11. Азиатките увеличиха преднината си и изравниха геймовете.

В решителната част резултатът се движеше точка за точка. В края му сестри Стоеви стигнаха до 20:17 и реализираха първия си мачпойнт след перо в аут на Кититаракул. Така българките отпадат заради предходните две поражения.

Щастливи сме, че спечелихме мача. Беше важно за нас, защото не започнахме добре в груповата фаза. Разочаровани сме, защото реално бяхме на две точки от четвъртфиналите, което беше и нашата цел.  Доволни сме от победата и от игрите в последните дни. Само че сме много разочаровани от отпадането, защото когато сме си поставили цел, не обичаме да не я постигаме. Много е гадно, че разочаровахме много фенове в България и по цял свят. 

Има върху какво да работим, в добра форма сме, много напреднахме от последната Олимпиада в Рио. Вижда се, че сме равностойни на азиатските състезателки. При нас всичко е в главата, но понякога нещата опират и до умората.  Изпуснахме златен шанс за четвъртфинал, но това ще ни стимулира за следващите състезания - световно първенство и следващата олимпиада, до която остават три години. На последните световни първенства също отпадаме на осминафинали и сме амбицирани да подобрим резултатите”, казаха сестри Стоеви пред БНТ.