Отборът на ФК Копенхаген пристигна в Пловдив вчера по обед и служители на летището признаха разкриха пред „Мач Телеграф“, че горещото време наистина ги е изненадало. В момента в датската столица температурите не надвишават 20 градуса, а под тепетата те доближават кота 40 по Целзий.

Треньорът Йес Торуп и футболистите му има да мислят и за възстановяването си след двубоя на „Лаута“, защото в неделя им предстои дерби с Брьондби от втория кръг на датското първенство. Миналата събота Копенхаген стартира с успех като гост на Одензе с 2:0.

Иначе треньорът на Локо (Пд) Александър Тунчев има едно сериозно колебание около състава за мача. То е свързано със сърбина Милош Петрович. Както е известно, това лято той се завърна на „Лаута“ след кратък престой в гръцкия Ксанти. В реванша със Словачко Тунчев използва Петрович в защита до Гомис и Крачун, вместо Биков. Другата позиция, на която сърбинът може да започне, е левият халф-бек, където обаче до момента Конар Руан стартираше неизменно.

За там алтернатива е и последното ново попълнение Венсан Марсел, пише "Тема спорт". Той обаче е леко изостанал с подготовката. Французинът започна сред 11-те срещу Локо София, но изкара само едно полувреме. По-вероятно е Тунчев да повтори състава от реванша със Словачко, като Марсел да бъде използван като джокер след почивката, а Биков да остане на пейката. Черно-белите ще внимават много за статичните положения и високите топки, където спортно-техническият щаб е отчел предимство за датчаните.

Снимка: Lap.bg