Мексико тресна с 2:1 Саудитска Арабия в решаваща среща за класиране от група "C" на Мондиал 2022, но отпадна драматично от първенството.

Това стана, след като северноамериканците завършиха с по-лоша голова разлика от състава на Полша.

Двата тима събраха по четири точки, извъртяха си 0:0 в пряката среща, но поляците имат с едно попадение по-добра голова разлика, а освен това са и с по-добри показатели за феърплей, което даде предимство на Полша, която продължава на 1/8 финалите заедно с Аржентина.

Аут от Световното са Максико и Саудитска Арабия. Иначе головете за мексиканците набутаха Хенри Мартин в 47-ата минута и Луис Чавес със страхотно изпълнение от фаул в 52-ата минута. Точен за саудитите бе Салем Ал-Досари в даденото продължение на мача.

Вижте ТУК най-интересното от срещата по минути


Мексико започна здраво мача и можеше да вкара още в началото. В 3-ата минута Aлексис Вега се измъкна от защитата на Саудитска Арабия, но не успя да преодолее Ал-Оуаис, който спаси отбора си от сигурен гол.

Отговорът на Саудитска Арабия бе удар на Канно от фаул, но над вратата. Вихрено начало на мача, но постепенно действията се пренесоха основно в средата на терена.

В 25-ата минута Пинеда изстреля страховита тупалка от дъгата на пеналта, но Ал-Оуаис се намеси майсторски и спаси. Мексиканците продължиха да доминират, но направиха нов пропуск.

Две минути по-късно Пинеда се хвърли на плонж и стреля с глава от вратарското поле, но отново Ал-Оуаис се намеси авторитетно. До края на полувремето мексиканците доминираха, но така и не успяха да вкарат.

Втората част започна вихрено за "сомбрерата" и те успяха да отбележат. В 47-ата минута Монтес пусна към Мартин, който отблизо опъна мрежата на Саудитска Арабия за 1:0.

Пет минути по-късно Мексико заби втори гол. Чавес изпълни перфектно пряк свободен удар и една не скъса мрежата за 2:0. Уникални пет минути за мексиканците, които дръпнаха с два гола.

Това обаче не бе всичко, след като в 56-ата минута Лозано заби трети гол, но попадението правилно бе отменено поради засада.

През това второ полувреме мексиканците тотално доминират и правят каквото си поискат с плахите си съперници. В 73-ата минута Чавес изпълни перфектно нов пряк свободен удар, но този път Ал-Оуаис спаси.

В следващата атака Пинеда изстреля страховита тупалка, но топката профуча до лявата греда на саудитите. В 83-ата минута Лозано чукна технично към Чавес, който стреля мощно, но право в тялото на защитник от Саудитска Арабия.

Пет минути по-късно втори гол на мексиканците бе правилно отменен поради засада. Така се стигна до продължението на срещата, когато Салем Ал-Досари вкара и попари всички надежди на Мексико. По този начин двата отбора отпадат от Световното, а на 1/8 финалите са Аржентина и Полша. 

Саудитска Арабия - Мексико 1:2

Голмайстори:

0:1 Мартин (47)
0:2 Чавес (52)
1:2 Салем Ал-Досари (90) 

Саудитска Арабия: Ал-Оуаис, Тамбакти, Ал-Амри, Ал-Булаихи, Ал-Хасан, Канно, Абдулхамид, Ал-Бурайкан, Ал-Шехри, Ал-Даусари

Мескико: Очоа, Санчес, Монтес, Морено, Гаярдо, Едсон Алварес, Чавес, Лосано, Пинеда, Вега, Мартин

Автор: Александър Веселинов, Gol.bg