Селекционерът на сръбския национален отбор по футбол Драган Стойкович призна за проблеми в защита за водения от него тим по време на Мондиал 2022. Сърбия отпадна от Световното първенство в Катар след поражение с 2:3 срещу Швейцария. 

"Поздравявам Швейцария за заслужената победа. Очевидно е, че не сме доволни от резултата. Дадохме всичко от себе си, за да може контузените футболисти да се върнат в състава за турнира. Те се бориха и дадоха всичко от себе си и показаха каквото можеха на терена. Ясно е, че имахме проблеми в защита. Съперникът вкара лесно за 2:2, а това беше повече от шокиращо за нас".

"Психологически това попадение даде доста голямо предимство за Швейцария. Доста е трудно да се печелим, когато повтаряме някои пропуски. В бъдеще трябва да работим доста върху тези проблеми".

"По време на Световно първенство се нуждаем от всички в най-добрата им форма, но не се получи така. Пристигнахме тук с много проблеми и контузии. Беше доста трудно да се представим на ниво точно сега. Всички швейцарски играчи се представиха страхотно", категоричен е сръбският специалист, цитиран от АФП.

Сърбия отпадна от Световното първенство в Катар със само една спечелена точка.