Селекционерът на националния отбор на Аржентина по футбол Лионел Скалони не даде точен отговор дали Анхел ди Мария ще бъде на линия за четвъртфинала на Световното първенство срещу Нидерландия в петък, но увери, че всеки, който излезе на терена, ще бъде напълно готов.

Нападателят Ди Мария пропуска мача с Австралия заради контузия на лявото бедро, а Скалони бе питан и за състоянието на халфа Родриго Де Пол, след като се появи информация, че той има мускулни проблеми.

"По принцип те се чувстват добре и ще видим на тренировката днес какъв да бъде съставът", каза наставникът на южноамериканците на пресконференцията преди мача.

"Вчера тренирахме при закрити врати и не знам откъде идват тези информации. Но отборът е на първо място и тези, които ще излязат на терена, ще бъдат напълно готови", увери той.

"Знаем, че отборът ще направи всичко възможно, както и в предишните мачове. Понякога играем много добре, понякога - не толкова добре, ни винаги сме ние и феновете оценяват това", смята Скалони.

"Знаем, че ще дадем всичко, знаем, че футболът може да бъде красив, но и жесток", добави аржентинецът.

В последните две срещи между Аржентина и Нидерландия в групите през 2006 и на полуфиналите през 2014, когато "гаучосите" спечелиха след дузпи, двата отбора не вкараха гол в редовното време и в продълженията.

"Винаги изпълняваме дузпи преди и след мачовете, но винаги става въпрос за късмет, стигне ли се дотам. Надявам се да няма дузпи, а мачът да свърши преди това", каза още Лионел Скалони.