Защитникът на националния отбор на Франция по футбол Дайо Упамекано не вярва, че новата звезда на Англия Джуд Белингам ще бъде голяма заплаха за "петлите" в предстоящия четвъртфинал между двата отбора на Световното първенство в Катар.

Белингам, който е футболист на Борусия Дортмунд, блести в тима на "трите лъва", но Упамекано, играещ за големия съперник в Германия Байерн Мюнхен не смята, че той ще създаде големи проблеми.

"Не бих казал, бе Джуд Белингам е заплаха, но те имат много силен отбор", каза Упамекано на пресконференция. "Познавам Белингам - Байерн и Дортунд, това е война", добави той.

"Той има голям талант и трупа опит, като играе във всички мачове. Мисля, че ще бъде голяма битка в центъра", каза още защитникът.

Упамекано бе част от отбора на РБ Лайпциг, който загуби от Манчестър Юнайтед с 0:5 в Шампионската лига преди две години, когато Маркъс Рашфорд вкара хеттрик.

"Рашфорд е много добър играч, но аз няма да се фокусирам върху един футболист. Всичко ще се реши от детайли, така че ще се опитам да направя възможно най-малко грешки и мисля, че отборът ни ще спечели", завърши Упамекано.