Иран и САЩ се изправят един срещу друг в директен мач за класиране на 1/8-финалите на Мондиал 2022. Преди него иранците имат 3 точки, американците са с 2 т. и се нуждаят от задължителна победа. Лидер с 4 пункта е Англия Уелс има 1 т.

Формата на Иран: Общо 5 победи, 1 равенство и 4 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 5 домакинства.

Формата на САЩ: Общо 3 победи, 5 равенства и 2 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 2 равенства и 2 загуби в последните 4 гостувания.


Иран - САЩ 0:1

0:1 Кристиан Пулишич 39'

Иран: Бейранванд, Резаян, Хосейни, Пуралиганджи, Мохамади (45 - Карими), Нуролахи (71 - Тараби), Езатолахи, Хайсафи (71 - Джалали), Голизадех (78 - Ансарифард), Азмун (46 - Годос), Тареми

САЩ: Търнър, Робинсън, Риъм, Картър-Викърс, Дест (82 - Мур), Адамс, Муса, Маккени, Уеа (82 - Зимерман), Пулишич (46 - Аарънсън), Сърджант (78 - Райт)

Проследете мача на живо с Gol.bg

1- Начало на мача!

9 - Муса посрещна отбита топка на границата на наказателното поле, но халфът на САЩ стреля много неточно над вратата.

11 - Пулишич стреля с глава, след като посрещна центриране от дясното крило. Бейранванд не се затрудни особено с улавянето на топката.

17 - Силни минути на САЩ. Две последователни прострелни центрирания внесоха смут в наказателното поле на Иран. Така и не се намери американец да засече топката в мрежата.

20 - Първа опасна атака и на Иран. В ситуация двама на един Тареми и Азмун не успяха да комбинират добре и да нанесат удар.

28 - Нов точен удар на САЩ. Уеа посрещна рикоширала топка и я прати към вратата, но Бейранванд отново нямаше особени затруднения да улови.

33 - Много активният Уеа получи хубаво подаване в наказателното поле и стреля мощно, но над гредата.

39 - ГОООООООЛ ЗА САЩ! Кристиан Пулишич е героят на американците! Маккени пусна перфектен диагонален пас към десния ъгъл на наказателното поле, където Дест свали топката с глава към далечната греда. Там Пулишич изпревари пазача си и с лекота реализира в опразнената врата. Американците нанесоха първия удар в мача - 1:0 срещу Иран!!! След като нанесе удара, Пулишич се блъсна с вратаря на иранците Бейранванд и 3-4 минути получаваше медицинска помощ. Все пак изглежда, че крилото на Челси ще продължи мача.

42 - Диагонален удар на Сърджант, топката минава покрай вратата.

45 - Страхотна контраатака на американците. Сърджант, Уеа и Пулишич излязоха сами срещу двама защитници на Иран. Последното подаване на Уеа към Пулишич обаче бе прекъснато от Хосейни. Каква възможност за САЩ да удвои преднината си?!?

45 +7 - Уеа бе изведен зад защитата на Иран и много технично с едно докосване мушна топката покрай Бейранванд. Голът е отменен заради засада!

45 + 8 - Край на първото полувреме.

46 - Начало на второто полувреме.

47 - Сарджанд е изведен в наказателното поле, но стреля право в ръцете на Бейранванд. Вратарят на Иран първоначално имаше проблеми с улавянето на топката, но при втория опит успя.

52 - Пропуск на Иран. Годос се пребори за позиция в наказателното поле и стреля от трудна ситуация с глава. Топката прелетя над гредата.

65 - Страхотен пропуск на Иран! Годос получи като по чудо топката в наказателното поле и стреля по диагонала. Търнър само я изгледа как мина на сантиметри от гредата му!

69 - Муса стреля от изгодна позиция от свободен удар. Халфът на Валенсия прехвърли стената, но след това и вратата.

82 - Разбъркване в наказателното поле на САЩ след центриране от дясното крило, а Карими не успя да засече топката на метри от вратата. Какъв шанс за Иран само?!? Персите имаха претенции за игра с ръка на резервата Мур, но ситуацията беше преразгледана бързо и дузпа не бе отсъдена.

90 - Продължението на срещата ще бъде 9 минути!

90 + 3 - Центриране в наказателното поле и удар с глава на Пуралиганджи. Топката мина встрани от гредата.

90+9 - ИРАН ИСКА ДУЗПА! Тареми бе повален в наказателното поле, реферът Матеус Лаос получи сигнал от ВАР, че ситуацията трябва да се преразгледа. Миг по-късно отговорът беше ясен - дузпа няма! Играчите на Иран са бесни!

90 +10 - КРАЙ НА МАЧА. САЩ СЕ КЛАСИРА ЗА ОСМИНАФИНАЛИТЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В КАТАР!