Кристияно Роналдо споконо може да бъде номиниран от "Гинес" за автор на най-много рекорди. Португалецът се разписа от дузпа за успеха с 3:2 над Гана на старта на Мондиал 2022 и отново влезе в книгата с постиженията.

Голът му от бялата точка го превърна в първия играч в историята вкарал гол на пет различни световни първенства. Роналдо вкара веднъж през 2006, веднъж през 2010, 4 пъти през 2018 и сега отново. Досега рекорда бе четири световни финали с гол като подобно постижение имат Пеле, Уве Зеелер, Мирослав Клозе и Лео Меси. Никой не го е правил на пет различни световни първенства.

Само с появяването си на терена Роналдо вече влезе в историята. С петото си световно първенство той има общо 10 големи форума, защото е участвал и на пет европейски първенства. Така то надмина постижението на Лотар Матеус, който освен на пет световни има мачове и на 4 европейски. От европесйките играчи няма друг с повече големи турнири. По осем имат Джанлуиджи Буфон и Лука Модрич.

Със своите 37 години Роналдо стана вторият най-възрастен голмастор на световни първенства. По-стар от него бе единствено Роже Мила, който се е разписвал на световни първенства на 38 г. и на 42 г.!

Изпълнената дузпа също вкара Роналдо в рекордите. Няма друг бил повече дузпи от него на световни първенства (без да се брои лотарията при дузпите). Роналдо е изпълнил 4 дузпи и е вкарал 3 от тях. С по 4 удара от бялата точка са също сънародника му Еузебио, Габриел Батистута, Роб Рензенбринк и Асамоа Гиян.