Защитникът на Полша Мати Кеш е категоричен, че в момента Килиан Мбапе е най-опасният нападател в световния футбол в момента. 

Вчера звездата се отчете с два гола и асистенция за победата на Франция с 3:1, като изтормози сериозно футболиста на Астън Вила, който все пак даде съвет на Англия преди 1/4финала срещу Петлите, кой може да ограничи голмайстора. 

„Той е просто невероятен. Наистина изключителен. Може би бе най-трудният ми опонент. Преди казвах, че срещу Рахийм Стърлинг ми е най-тежко, но Мбапе е по-бърз и от него. Той е просто наелектризиращ, най-бързият в света“ заяви Кеш. 

„Прекарах доста време гледайки клипове с неговите изяви, но в истинския живот, той направо ми подпали краката. И това е огромна разлика. Наистина е на друго ниво. Във Висшата лига всяка седмица се изправям срещу топ-нападатели, но той е над всички, защото прости притежава всичко“ добави бранителят на Астън Вила. 

„Просто не знаех дали малко да отстъпя или да съм  максимално близо до него. Толкова бързо борави с топката и с такива движения, че е невъзможно да го спреш. Техният план бе да осигурят надиграване един на един по крилата и като цяло мисля, че се справих прилично срещу него. Не ме надбяга, но получи пространство при втория гол и се възползва“ обясни още той. 

„В Англия единствено Кайл Уокър е толкова бърз, а е и по-опитен от мен. Ако има някой, който може да спре Мбапе, това е той“.