Четири мача от Мондиал 2022 ще се изиграят днес, след които ще стане ясно крайното класиране в група С и D на Световното първенство в Катар. От 17:00 часа играят Австралия - Дания и Тунис - Франция, а от 21:00 часа са срещите Полша - Аржентина и Саудитска Арабия - Мексико.

Световният шампиони Франция вече си осигуриха участие на осминафиналите в Катар, а всички други седем отбора имат своите шансове да участват във фазата на елиминациите. В група D полуфиналистът от Евро 2020 Дания има нужда от успех срещу Австралия, за да продължи напред, докато равенство най-вероятно ще е достатъчно на "кенгурутата".

В другия мач Франция ще си осигури първото място в групата с реми срещу Тунис, докато африканците ще гонят задължителна победа и ще се надяват на благоприятен развой в другия двубой.

В група С един от фаворитите за титлата Аржентина трябва да покаже класата си срещу Полша, за да избегне шокиращо ранно отпадане. Загуба на Лионел Меси и компания ще означава край на кампанията им в Катар, докато равенство може и да е достатъчно, но това зависи от крайния резултат на Саудитска Арабия - Мексико. Победа би осигурила на двукратните световни шампиони излизане от групата. От гледна точка на Полша една точка е достатъчна за осминафиналите, докато победата ще гарантира първото място.

В другия мач Мексико ще търси задължителна победа над Саудитска Арабия, и то с няколко гола разлика, за да продължи страхотната си серия от седем поредни участия в елиминациите на световно първенство. За Саудитска Арабия успех ще означава сензационно излизане от групата, като това може да се случи и с равен, но ако в другия мач има изразителен победител.

Програма на мачовете за сряда, 30-ти ноември:

Група С, 21:00 часа

Полша - Аржентина

Саудитска Арабия - Мексико

Група D, 17:00 часа

Австралия - Дания

Тунис - Франция