Селекционерът на аржентинския национален отбор Лионел Скалони приветства победата с дузпи над Нидерландия, но призна, че отборът му е бил въвлечен в грозен мач от нидерландския отбор, който го изненадал с агресивността си. 

Аржентина се класира на полуфиналите на Световното първенство по футбол след равенство 2:2 в редовното време и продълженията и успех при дузпите с 4:3. Срещата бе изпълнена с много грубост и провокации.

"Играта беше напрегната“, призна Скалони след мача. 

"Но това все пак е четвъртфинал. И това, което се случва на терена, си остава на терена. Лео Меси е много важен играч и той показа, че е най-добрият за всички времена и ние сме щастливи, че го имаме в нашия отбор.”  

Скалони обвини нидерландците, че са провокирали напрежението на терена. 

"Играха по начин, който не очаквах от тях. Но всеки отбор, всеки треньор решава как да играе. Няма да говоря за тяхната футболна философия, но всъщност през второто полувреме беше грозен мач. Играта често беше прекъсвана, но им е позволено да играят както желаят. Затрудниха ни последните 15 минути на редовното време с няколко дълги топки, иначе ние контролирахме мача", коментира Скалони.