Селекционерът на Полша Чеслав Михневич заяви, че "сърцето ми прескочи", когато отборът му се класира за осминафиналите на Мондиала, предаде АФП.

Поляците загубиха с 2:0 от Аржентина, но се класираха за осминафиналите за първи път от 1986 г. насам, след като Мексико победи Саудитска Арабия с 2:1 в група С. Късният гол на саудитците означаваше, че Полша в крайна сметка се класира по голова разлика.

Поляците прекараха голяма част от второто полувреме в по-добра позиция за класиране само благодарение на по-добрата си дисциплина, тъй като получиха по-малко жълти картони от Мексико.

"Загубихме мача, но понякога тези поражения са сладко-горчиви или сладко-горчиви", каза той. "Такъв беше и нашият случай - загубихме, но за първи път от много, много години насам преминахме в следващия кръг."

Играчите на Полша се скупчиха на терена след последния съдийски сигнал, за да гледат края на мача на Мексико срещу Саудитска Арабия. Напрежението беше нарушено, когато саудитците вкараха гол в края на мача, за да поставят класирането на Полша извън съмнение.

Михневич призна, че представянето на отбора му "не е било добро", но отказа да се спира на негативите. "Нека се насладим на това - нека бъдем щастливи. В неделя има още един мач, но нека не се лишаваме от радостта днес", каза той. "От години съм във футбола и в крайна сметка резултатът е от значение".

Вратарят на Полша Войчех Шчесни помогна да запази отбора си в мача през първото полувреме, спасявайки дузпа на Лионел Меси. Шчесни също така спаси дузпа при победата на Полша с 2:0 над Саудитска Арабия.

"Съжалявам, че имаше още една дузпа в един от нашите мачове", каза Михневич. "Това беше дузпа, отсъдена от VAR, но за наше щастие Войчех е в отлична форма."