Селекционерът на националния отбор на Испания Луис Енрике иска от футболистите му да се забавляват и да не правят никакви сметки и изчисления преди последния мач от групата на Мондиал 2022 в Катар срещу Япония.

"Остава ни още една тренировка, преди са решим кои ще са 11 титуляри, но няма да правим никакви сметки. Трябва да спечелим мача, защото сме в група, в която всеки все още може да се класира напред. Искаме победата, за да останем първи", каза испанският треньор на пресконференцията си.

"Аз винаги повтарям на играчите, че те трябва да изпитват удоволствие на терена. Всички имаме нужда да се забавляваме и да харесваме работата си. А напрежението е привилегия за нас, защото то означава, че представяме страната си", смята Луис Енрике.

"Зависи от ситуацията дали Гави и Родри ще са титуляри. Те играят редовно в отборите си и в националния тим. Вчера искаха да тренират, но с медицинския щаб искахме да ги запазим. Няма нужда да насилваме нещата", добави той.

"Представете си от професионална гледна точка, че си правим сметки и в последната минута резултатът ни с Япония е 0:0, а Германия също е 0:0 в края и в добавеното време Япония и Коста Рика вкарат. Тогава сме елиминирани. Ние сме голям отбор и искаме да завършим първи, защото големите тимове правят така. На осминафиналите ще играем с когото трябва, ако е нужно да се изправим срещу Бразилия на четвъртфинал, ще го направим. Големият спорт не прави дребни сметки", каза още специалистът.

"С Япония ще е труден мач, мисля, че ние ще доминираме. Но те са отбор, който умее да се затваря и да пресира. Ще видим", завърши Луис Енрике.

Снимка: БГНЕС