Никлас Фюлкруг, който отбеляза изравнителното попадение за националния отбор на Германия по футбол срещу Испания за крайното 1:1 на Мондиал 2022, си спечели похвали от бивши национали, които призоваха той да бъде титуляр в следващия двубой, съобщава агенция ДПА.

„Той просто реализира така, както го прави във Вердер Бремен. Свърши наистина добра работа и кандидатства за следващия мач“, заяви шампионът с Германия от 2014 година Пер Мертезакер пред телевизия ZDF.

Германия се нуждае от победа срещу Коста Рика в последната си среща от групите и се надява на поражение на Япония, за да продължи в директните елиминации на турнира в Катар.

„Той грабна момента. Браво на него“, коментира Михаел Балак. „Футболистите, които са във форма в първенството, трябва да получат шанс. Защо да не го хвърлим в дълбокото“, добави той.

Пресата в Германия изрази щастието си от запазването на шансовете на националния тим на страната на Световното първенство. „Ура, още сме живи!“, написа таблоидът „Билд“ на първа страница.

Британският „Таймс“ също отбеляза включването на Фюлкруг и приноса му за равенството между Германия и Испания.