Мароканската национална авиокомпания (RAM) отпусна седем допълнителни полета, с които да превози част от огромната група желаещи футболни фенове до Катар за четвъртфинала от Световното първенство срещу Португалия, съобщи Ройтерс.

Мароко, последната останала африканска страна в турнира и първата арабска страна, достигнала някога четвъртфиналите, беше обхваната от еуфория от представянето на отбора на Световното първенство след победите над фаворитите Испания и Белгия.

Галерия

Държавният авиопревозвач се е договорил Футболната федерация на Мароко само феновете с билети за мача в събота и временна входна виза за Катар да получават билети за полетите.

Въпреки това, няколко фенове в Рабат разкриха, че са успели да получат самолетни билети само с входната виза и се надяват да купят билети за мача при пристигането си в Доха. Други пък имат билети за мача, но не са успели да се сдобият със самолетен билет.

В големите градове на страната са поставени видеостени, на които хиляди ще гледат мача. На площад Джемаа ал-Фна в Маракеш, обект от световното наследство на ЮНЕСКО, се чакат повече от 30 000 души.

В цялата страна магазините и сергиите търгуват активно със знамена, фланелки и тениски на националния отбор.

"Като гледам колко тениски съм продал, ми се иска Световното първенство да продължи вечно. Екипите на националния отбор са поскъпнали с около 30 процента заради голямото търсене", каза Зухир Сабир, собственик на магазин в стария център на Рабат, пише още Ройтерс.

Галерия