Още двама бразилски национали пропускат остатъка от Мондиал 2022. Известният журналист Фабрицио Романо обяви, че Алекс Телеш и Габриел Жесус са с контузии и повече няма да играят в Катар.

Защитникът получи контузия при загубата с 0:1 от Камерун вчера, но не се съобщава каква е. Източници на Романо са разкрили пред него, че нападателят има проблеми в коляното.

Очаква се Жезус да започне тренировки с клубния си отбор Арсенал през януари, което означава, че няма да играе за лондончани и в мачовете от Висшата лига в края на годината.

И двамата бяха сменени през второто полувреме по време на снощното поражение от Камерун. С проблеми в Бразилия са още Алекс Сандро, Данило и голямата звезда Неймар.

Очаква се поне крайните бранители да се възстановят в течение на Световното първенство, докато ситуацията с капитана се следи ден за ден и всички в Бразилия се надяват да бъде готов за евентуален финал.

На 1/8-финалите Бразилия среща Южна Корея. Сблъсъкът е насрочен за 5 декември. При евентуално класиране напред, "селесао" ще чака победителя от двойката Япония – Хърватия. В потока са още Нидерландия – САЩ и Аржентина – Австралия, като тези два мача ще се играят днес.  

Снимка: БГНЕС