Дъщерите на легендата на световния футбол Пеле успокоиха всички негови фенове, че Краля на футбола не се намира в палиативно отделение и те са уврени, че той ще се завърне у дома. В събота се появиха информации, че трикратният световен шампион вече не отговаря на лечението с химиотерапия и поради това е преместен в предсмъртно отделение, където получава единствено обезболяващи.

Скоро след това 82-годишният Пеле публикува съобщение в социалните мрежи, в което подчерта, че се лекува в болницата и се чувства добре, а това бе потвърдено и от дъщерите му Флавия и Кели. "Много е нечестно, че хората казват, че той е в предсмъртно състояние и е в палиативно отделение. Повярвайте ни, това не е вярно", заяви Флавия пред бразилската Globo TV.

"Той е болен, той е стар, но в момента се лекува от респираторна инфекция и когато се подобри, ще се завърне у дома. Той не се сбогува с хората в момента", допълни Кели.

Пеле е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962 и 1970 г.). За националния отбор на Бразилия е изиграл 92 мача и е отбелязал 77 гола. Пеле е признат за най-добрия футболист на XX век според Международната футболна федерация. Бразилецът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес с 1279 гола в кариерата си.