Кристиано Роналдо е под въпрос за предстоящия мач на Португалия от група "F" на Световното първенство по футбол срещу Република Корея, съобщи националният селекционер Фернандо Сантош. 37-годишният капитан не тренира в сряда и вместо това проведе индивидуално занимание във фитнеса.

"50 на 50 е дали ще играе. Ще видим. Всичко зависи от това как ще се почувства той на днешната тренировка и дали е в кондиция за игра. Имаме план, ако той отсъства", заяви Сантош, цитиран от Ройтерс.

След като спечели срещу Гана и Уругвай, Португалия е на първо място в групата с шест точки и може да си гарантира първото място с победа или равен. Сантош заяви, че Нуно Мендеш няма да играе не само срещу корейците, а и ще пропусне остатъка от шампионата заради травма в бедрото. 

"Той няма да играе, но сам пожела да остане с отбора. Неговият клуб се съгласи и той ще започне възстановяването си при нас. Желанието му да бъде покрай съотборниците си е представително за настройката на целия ни състав", добави той.

Мендеш, Отавио и Данило са контузени, така че Сантош със сигурност ще прави ротации. 

"Имам пълно доверие на всичките ни играчи. Трима са аут със сигурност, та да видим останалите как ще се справят. Не е лесно да играеш на всеки четири дни, но е изключително важно да спечелим първото място. Така ще имаме допълнителен ден почивка", каза още той.

Освен това, ако е на първо място, Португалия най-вероятно ще избегне Бразилия на осминафиналите. 

"Ако все пак се срещнем, това ще бъде мач между два големи отбора. Нашето желание обаче, както и тяхно, е да се срещнем на по-късен етап в турнира", завърши Сантош.