Голмайсторът на ФК ЦСКА 1948 Сф – Ивайло Чочев, говори в предаването „Домът на футбола“. Той коментира решението на националния селекционер Младен Кръстаич да не го повика за предстоящите квалификации с Черна гора и Унгария. Освен това халфът сподели, че няма за цел да стане голмайстор на първенството, въпреки че вече има 17 попадения от началото на сезона.

„Така е преценило треньорското ръководство в този момент да не бъда повикан в националния отбор, но от мен се иска само едно – да продължавам да играя добре, да показвам добри игри и в даден момент, ако те преценят да ме извикат, аз съм готов и съм насреща да играя отново за националния отбор“, обяви халфът.

„Няма тези големи фаворити, които срещнахме в другите квалификации като Англия, Италия и Франция. Сега имаме добра сплав от млади футболисти и няколко по-опитни и шансовете, според мен, са доста големи. Най-важният мач е първият с Черна гора – да победим, да тръгнем с три точки и мисля, че това ще даде увереност на момчетата и за гостуването в Унгария“, допълни още Чочев.

„Сърбия са големият фаворит, като се има предвид какви футболисти имат. Не трябва да отписваме и другите отбори. Унгария има играчи в добри отбори. Групата е равностойна, но Сърбия е с едни гърди напред. Предимството в групата е, че може да вземеш точки от всеки. По-лесно е да вземеш точки като идеш в Унгария, отколкото в Париж“, добави той.

Как се вкарват 17 гола? „С много работа, себераздаване на тренировки. Стремя се на тренировка да съм концентриран, да завършвам по най-добрия начин. Казват, че както тренираш, така играеш и на мач. Стремя се на тренировка да отиграя максимално добре. Моята задача на терена не е да вкарвам голове. Никога не съм се замислял. Имал съм резултатни сезони. Миналия ми беше резултатен с 13 гола. Най-важно е отборът да продължи да побеждава и да изпълним целите си през сезона. Никога не съм казвал да ми подават и да ме търсят по-често мене. Повечето пъти те ме бъзикат. Нямам за цел да стана голмайстор. Най-важно е да играя добре, да сме си постигнали целите в края на сезона“, коментира Чочев.