Защитаващият титлата си тим на Италия ще се нуждае от техния боен дух, за да се състезава с превъзходния отбор на Испания, когато се срещнат в група B на Евро 2024, каза полузащитникът Давиде Фратези.

Италия изоставаше, за да обърне Албания с 2:1, но отборът на Лучано Спалети сега е изправен пред още по-тежък тест срещу отбора на Испания, който надви Хърватия с 3:0.

„Особено в момента, индивидуално те са пред нас. Ще трябва да поставим на терена италианския дух, който ни съпътства от години. Трябва да знаем как да страдаме, да знаем как да се бием, това е фундаментално. Ако го поставим в дуели един на един, играта е трудна, много трудна“, каза Фратези.

Италия доминираше при притежанието на топката срещу Албания, но Фратези очаква много по-различен мач с Испания в четвъртък.

„Със сигурност ще имаме по-малко притежание, отколкото срещу Албания, ще трябва да бъдем по-внимателни. Силните страни на Испания винаги са същите, каквито са били от години, фазата на притежание и дрибъл. Ще трябва да бъдем добри в оползотворяването на всякакви шансове през целия мач, защото Испания няма да ни даде много“, добави още Фратези.

По време на мача с Албания Спалети често беше чуван да дава съвети на Фратези, но играчът вижда това като положителен знак: „Това означава, че треньорът вярва в мен. Тогава отвън можете да видите играта по-добре, понякога не осъзнаваме най-добрата позиция, която да заемем и той се опитва да ви помогне и да ви посъветва.

Когато опонентите са притиснати, той ме моли да изляза от трафика и да отида широко, за да имам повече пространство“.

Фратези беше голмайсторът на Италия по време на квалификациите с три гола, но той вярва, че Джанлука Скамака може да пренесе клубната си форма с Аталанта в националния отбор, за който е отбелязал един гол в 17 изяви. „Скамака през последните три месеца показа, че може да вкарва голове при всяка възможност, веднага щом се появи шанс, сигурен съм, че ще възползва от него“, завърши Фратези.