Футболната асоциация на Англия е избрала 30 август за дата на мача за Суперкупата - “Къмюнити Шийлд”, с който се слага началото на новия сезон, съобщи „Дейли Мейл“.

По традиция в този двубой съперници са шампионът и носителят на Купата на Англия. Има обаче вероятност този двубой или да не се състои на тази дата, или да не бъде точно между съответните противници.

Сигурно засега е само, че единият участник в тази среща ще бъде Ливърпул, който стана шампион и ще е свободен на въпросната дата. Съперник би трябвало да му бъде един измежду Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал и Челси, които са полуфиналисти в надпреварата за Купата на ФА.

В същото време обаче двата клуба от Манчестър имат шанс да играят финал в Шампионската лига (Сити) и Лига Европа (Юнайтед), които са насрочени за 23 и 21 август.

Това означава, че ако някой от тях стигне финала и в същото време е триумфирал за ФА Къп, то е много вероятно после да откаже да спори с Ливърпул седмица по-късно, защото тогава би трябвало да се намира в почивка.

Следващият сезон във Висшата лига пък вероятно ще стартира на 12 септември.