Манчестър Сити - Борнемут, мач от 36-тия кръг на Висшата лига, стадион “Етихад”, 20:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Манчестър Сити ще бъде в самочувствие за мача, който ще е първи, откакто “гражданите” разбраха, че няма да бъдат извадени от Шампионската лига. Така ще бъде сложен край и на спекулациите за бъдещето на звездите на тима Кевин Де Бройне и Рахийм Стърлинг.

Колкото до Висшата лига, там “гражданите” спечелиха последните си два мача с по 5:0 - над Нюкасъл и Брайтън и гарантираха второто си място в крайното класиране. Откакто Ливърпул си осигури титлата, Манчестър Сити спечели три от четирите си мача и вкараха 14 гола.

Закъсалият отбор на Борнемут пък постигна гръмка победа в последния кръг с 4:1 над Лестър и запази шансове за спасение. Тимът е точно под чертата - на 18-та позиция с 31 точки, на 3 зад Уотфорд и Уест Хем.

Лошата новина за Еди Хауи и възпитаниците му е, че Борнемут загуби всички 9 мача срещу Ман Сити във Висшата лига, като головата разлика в тях е 4:28.

Сити вече няма за какво да играе в първенството, докато в събота среща Арсенал в полуфиналите на ФА Къп. Така че няма да бъде неочаквано Пеп Гуардиола да даде почивка на част от звездите си, включително на Рахийм Стърлинг, който вкара хеттрик срещу Брайтън, Кевин Де Бройне, Аймерик Лапорт и Рияд Марез. Трайно контузен е единствено Серхио Агуеро.

Борнемут ще бъде без най-добрия си защитник Нейтън Аке, който получи контузия срещу Лестър. Победата пропусна Джошуа Кинг, но пък заместникът му Доминик Соланке вкара два пъти. Така че може да се очаква Соланке да си партнира отново с Калъм Уилсън в нападението.

Резултат: 3:0