Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини призна, че той и възпитаниците му са много разочаровани, след като загубиха от ПСЖ с 1:2 в мач от четвъртфиналите на Шампионската лига в Лисабон.

Италианският тим водеше в резултата до 90-та минута, но допусна два късни гола и пропусна възможността да достигне до полуфиналите в турнира.

"Изпитваме огромно разочарование. Изглеждаше сякаш ще успеем да го направим и това щеше да е страхотно постижение. Все пак ни остава споменът за този сезон в Шампионската лига, в който израснахме като отбор срещу някои от великите клубове в Европа. Не мога да направя друго, освен да благодаря на момчетата", коментира след поражението Гасперини.

"Не оставаше много време, но когато играеш срещу най-силните отбори в света, на толкова високо техническо и физическо ниво, става трудно. Влизането в игра на Мбапе бе решаващо, но ние направихме всичко по силите си, бяхме равностойни с тях. Трудно е да се иска повече".

"В Шампионската лига са важни детайлите, както казва Моуриньо, те решават изхода на един завързан мач. Имахме шансове от статични положения и някои контраатаки, при които можеше да се справим по-добре", допълни италианският специалист.