Гръцкият шампион Олимпиакос се изправя срещу Омония Никозия в мач от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионска лига в сряда от 22:00 ч. в Пирея. Победителят ще бъде решен в един мач, като букмейкърът УинБет дава сериозно предимство на гръцкия гранд да продължи на плейофите в ШЛ. Ако и вие очаквате успех на Олимпиакос срещу Омония, то може да използвате winbet bonus, за да подкрепите гръцкия тим да спечели домакинството си на кипърския шампион.

Коефициентите са в полза на отбора на Олимпиакос и това е разбираемо предвид опита на гръцкия отбор в Шампионска лига в сравнение с предстоящия им опонент. За тима на Омония Никозия е истински успех достигането до плейофите на турнира. Дори и кипърците да загубят в Пирея, то те отиват директно в групите на Лига Европа, така че ще играят европейски футбол поне до края на 2020-та година.

Омония Никозия поднесе голяма изненада в миналия кръг, след като елиминира сръбския шампион Цървена звезда. Двубоят се игра на кипърска земя и в редовното време не излъчи победител след реми 1:1. Вратарят на сръбския тим Милан Борян допусна груба грешка при попадението на Омония, като кипърският клуб бе взел аванс в мача в 31-вата минута. В 45-ата обаче Мирко Иванич изравни за Цървена звезда. До края на срещата попадение не падна, като двете продължения по 15 минути също не предложиха голов изстрел. Така се стигна до дузпи, в които Омония триумфира с 4:2 и хвърли бомбата в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Преди да надвие шампиона на Сърбия, съставът на Омония Никозия се справи още с отборите на Легия Варшава и Арарат-Армения. Трябва да отбележим, че и трите двубоя на Омония в квалификациите завършиха при равенство в редовното време. Способен ли е кипърският шампион да остане непобеден и срещу Олимпиакос, след което в продължения или дузпи да изхвърли своя съперник?

УинБет дава много нисък коефициент за победа на Олимпиакос, което означава, че домакините са големи фаворити в мача. Те започват участието си в турнира директно от плейофите. През миналия сезон Олимпиакос достигна до 1/8-финалите на Лига Европа, където загуби от английския Уулвърхямптън с 0:1. "Червено-белите" започнаха новия си сезон на 12-ти септември, когато надвиха АЕК Атина с 1:0 във финала на Купата на Гърция. В гръцката Супер лига тимът стартира с класическа победа с 3:0 срещу Астерас преди няколко дни. Олимпиакос е спечелил 6 от изминалите си 10 мача във всички турнири и ще преследва успеха срещу отбора на Омония. Домакините почти сигурно ще контролират развоя на срещата през по-голямата част от времето. В техния състав има доста по-класни играчи, които могат да решат двубоя. Опитните Матьо Валбуена, Ян М’Вила, Рафиня и Хосе Холебас са сред най-известните играчи на Олимпиакос. Наставникът Педро Мартинс ще разчита на най-доброто и домакините ще преследват гол още до почивката, за да вземат аванс и да се чувстват по-комфортно.

Що се отнася до тима на Омония Никозия, те приемаха ролята на аутсайдер в последните си два мача в турнира срещу Цървена звезда и Легия Варшава. С по-малко притежание на топката и по-малко създадени шансове за гол, кипърският тим успя да елиминира тези отбори и да стигне до плейофите на Шампионска лига. Омония ще играе без напрежение в предстоящия двубой с Олимпиакос, тъй като големите очаквания са към техния опонент. Предстои да видим дали шампионът на Кипър ще поднесе нова изненада в квалификациите на ШЛ или логичното ще се случи и Олимпиакос ще се класира за груповата фаза на състезанието.