Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард изрази възхищението си от попадението на Кемар Рууф, който подпечата победата на шотландците с 2:0 срещу Стандард Лиеж в Белгия в Лига Европа снощи. 

Джеймс Таверниър бе дал аванс на Рейнджърите с гол от дузпа, преди в добавеното време нападателят да отбележи с невероятен удар от 54,6 ярда или 50 метра и да направи успеха още по-убедителен. 

Рууф получи близо до центъра, освободи се от двама противници и със страхотен изстрел леко вдясно от центъра, прехвърли вратаря на домакините. Джерард, който бе известен с това, че вкарва със силни удари, бе силно впечатлен след двубоя. 

„Нито един от моите голове не бяха на подобно ниво. Мисля, че това бе момент на гениалност. Имах възможност да гледам попадението 5-6 пъти след края на двубоя и видях начина, по който той обмисли всички и се подготви преди да стреля. Елиминира двама при трудни условия и реализира, което бе наистина гениално“ заяви Джерард. 

„Вероятно това е най-красивият гол, който съм гледал на живо, а съм професионалист от 1998-а. Изключителен удар, който заслужава само похвали“ добави легендата на Ливърпул.