Световният шампион от 1998 година Еманюел Пти обвини Килиан Мбапе, че се е "понеймарчил". Според бившия халф на Арсенал и националния отбор на Франция звездата на Пари Сен Жермен се е повлиял сериозно от Неймар, и то в негативен аспект.

Пти отиде дори по-далеч, смятайки, че 22-годишният нападател на ПСЖ трябва да даде крачка назад, за да се върне в правия път. Мбапе няма гол в последните си четири мача, но въпреки спада във формата му в последно време французинът се разписа 17 пъти от началото на кампанията във всички състезания. Но Пти е далеч от впечатлен.

"Извън физическите и психическите проблеми, мисля, че нещо не е наред в главата му и че трябва да се върне крачка назад, за да може да влезе отново в правия път" - каза бившият халф на Арсенал за Мбапе пред RMC Sport.

"Това се случва на всички, но не ми харесва позицията на тялото му. Имам чувството, че се е понеймарил, че иска да прави това, което Неймар прави, без да има качествата за това."

"Имам чувството и че противниците са изучили играта му и успяват да неутрализират основното му качество - скоростта. Той е отличен в спонтанните ситуации, но не и когато трябва да поема отговорността и той да води и да организира играта."

В подкрепа на думите на Пти в Twitter се появи видео с избрани моменти от играта на Мбапе в мача за Суперкупата на Франция. ПСЖ победи Олимпик Марсилия с 2:1, като вторият гол бе дело на Неймар от дузпа, докато 22-годишният французин отново не успя да се запише на светлинното табло.

 

 

Очевидни са опитите на Мбапе да повтаря финтовете на Неймар, докато, както посочи Пти, основното му предимство е скоростта и огромната крачка, а не толкова техниката.

Освен често безсмислените финтове, Мбапе често се опитва да печели и нарушения по начина, по който го прави бразилеца, но отново му липсва техника, а и малко театрални умения, отбелязва webcafe.bg.

Добрата новина за Мбапе и ПСЖ е, че парижани могат да си позволят такива волности, когато става въпрос за мачовете на домашна сцена. Когато обаче дойдат двубоите от Шампионската лига, там финтовете нямат значение, важна е само победата.

На осминафиналите в турнира на богатите ПСЖ ще се изправи срещу Барселона, като ще има възможност да си върне за катастрофалното отпадане през 2017 година. Тогава тимът на Унай Емери изпусна преднина от 4:0 в първия мач и отпадна след загуба с 1:6 на "Камп Ноу".