Отборът на Бока Хуниорс спечели първото издание на турнира за Купа Диего Марадона, след като на финала се наложи над Банфилд с 5:3 след дузпи. Редовното време завърши 1:1, като "зелените" от Банфилд изравниха буквално с последния удар в мача.

Турнирът беше наречен в чест на легендата на аржентинския и световния футбол, който си отиде от този свят през ноември. Иначе мачовете започнаха през октомври, но в последствие турнирът беше наречен на Марадона.

Рок група, сформирана от бивши професионални футболисти, изпълни няколко парчета на терена преди началото на мача, в комбинация с пиротехника и светлинно шоу. Снимки и крилати фрази на бившия играч на Бока, Барселона и Наполи допълваха шоуто, информира БНР.

След не много атрактивни първи 45 минути на стадион "Сан Хуан дел Бисентенарио", Бока Хуниорс излезе напред в резултата. Точен беше със зрелищен далечен удар Едуин Кармона 19 минути след началото на втората част.

Но в 6-ата минута на добавеното време Лусиало Лоло изравни за Банфилд, минута след като Емануел Мас от другия отбор беше изгонен с червен картон.

И петимата изпълнители за Бока бяха точни при наказателните удари, докато Хорхе Родригес от Банфилд пропусна.