Водещите лиги, в който и да е спорт предизвикват най-голям зрителски интерес и това е напълно нормално, тъй като всеки иска да види как се представят най-добрите в дадената област. Логично, там се намират и най-залаганите спортни срещи.

В ревюто на Уинбет от Бетенеми подробно е разгледана цялата спортна секция на букмейкъра, където специално внимание е отделено на топ лигите. В случая, всеки ден там се подбират най-интересните спортни шампионати, в които предстои да се изиграят различни двубои. Нека направим един кратък преглед на най-любимите спортни лиги.

Със сигурност залозите за английски футбол са едни от най-популярните, като това се дължи както заради голямата конкуренция, така и заради наличието на редица лиги и турнири, които се играят в страната. Най-вълнуваща е Висшата лига, включваща 20-те най-силни отбора, всеки от които изиграва общо 38 мача за сезона на принципа на размененото гостуване.

Често залагани са и мачовете от по-долните ешалони, като това важи най-вече за Чемпиъншип, където повечето отбори са добре познати имена, които имат своята богата футболна история. В Англия обаче има и две купи, мачовете от които също са разпръснати в програмата за сезона. Става въпрос за ФА къп и Купата на Лигата, където право на участие имат дори аматьорските отбори. Освен трофея пък, спечелването им носи и участие в Лига Европа. 

Италианската Серия А е едно от любимите първенства на българите и макар че вече цяло десетилетие италиански отбор не е вдигал трофея в Шампионска лига, то на ботуша има много отбори, които са пленили родните запалянковци, а това съответно прави и шампионата един от предпочитаните за залози. Серия А също включва 20 отбора. Последните три отпадат директно в Серия Б, а първите шест си поделят местата в евротурнирите. Участие в Лига Европа носи и спечелването на купата на Италия.

Неотдавна немската Бундеслига беше дом на много от родните ни национали и макар сега това да не е така, тя също е намерила място в сърцата на много българи. Там елитната група включва само 18 отбора, като съответно всеки от тях изиграва 34 мача. Разбира се, и тук има Купа на страната, която носи допълнителна порция немски футбол.

Не на последно място сред предпочитаните футболни първенства е и испанската Ла Лига, където голяма част от блясъка идва от Реал Мадрид и Барселона. Там отново виждаме елитна таблица с 20 отбора, като първите шест в крайното класиране грабват евроквотите. Още едно място в Лига Европа пък си печели носителят на Купата на Краля.

Освен на футбол обаче родните запалянковци обичат да залагат и на баскетбол, а българският букмейкър Winbet е един от сайтовете с най-богато разнообразие в този спорт. Освен огромния списък от първенства на държавите, тук са и европейските шампионати, начело с Евролигата. В баскетбола обаче короната е за NBA. Мачовете в САЩ често са през ранните часове на деня в България, така че ако искате да им се насладите се подгответе за дълга нощ.

Няма как да забравим и тениса, където силното българско присъствие при мъжете и при жените е направило този спорт особено атрактивен за родните запалянковци. Тенис сезонът трае почти цяла година, като в общи линии всяка седмица има различни турнири. Разбира се, най-очаквани са надпреварите от Големия шлем, като това е и най-засиления период за тенис залози. Турнирите от Големия шлем са четири на брой, като всеки от тях трае две седмици.