Срещите от Евро 2020 в Мюнхен няма да приемат голям брой зрители, смята баварският премиер Маркус Зьодер. Германският национален отбор ще играе три двубоя на стадиона на Байерн, който ще бъде домакин и на един четвъртфинал.

"Честно казано, в момента не мога да си представя събиране на голяма група хора. Просто мачовете не са достатъчно далеч", каза Зьодер за RTL, цитиран от "Монитор".

УЕФА препоръчва всеки един от 12-те домакина да отвори вратите за фенове и за момента не възнамерява да прави промени в графика. Мюнхен и останалите 11 града имаха време до сряда да представят планове за допускане на хора до трибуните.

Общината в испанския град Билбао е съобщила на УЕФА, че се подготвя да приема мачове от Европейското първенство по футбол с публика, която обаче също ще бъде до 25 процента от капацитета на стадион "Сан Мамес".

Решението на градската управа в баския регион е продиктувано от постепенното снижаване не процента заразени с COVID-19 в сравнение с нивата от началото на годината.

Подобно решение взе и Нидерландия, която ще приема мачове на стадиона „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам. Според властите за шампионата ще бъдат използвани 25 процента от капацитета на съоръжението, който е общо от 55 500 места.

Очаква се до дни да излезе и централизираното съобщение от УЕФА за реда, по който ще се влиза на стадионите за европейското.