Защитникът на Славия Прага Ондржей Кудела бе наказан за 10 мача от УЕФА заради расистко поведение по време на мача срещу Рейнджърс от Лига Европа. 

По време на втория двубой между двата тима в  средата на март, се стигна до скандал между него и Глен Камара, като двамата почти се сбиха. 

Кудела обяви, че е напсувал съперника си, но не е използвал расистки език срещу него. Това обаче не му помогна и бранителят получи тежка санкция, от  която вече изтърпя един мач, след като не игра в първия мач срещу Арсенал. 

Той обаче няма да играе във втората среща, няма да вземе участие на Евро 2020, където Чехия може да запише максимум 5 срещи, както и в следващите двубои на Славия от европейските клубни турнири. 

Заради участието си в скандала Камара бе наказан за 3 мача, след като бе признат за виновен в това, че е атакувал Кудела след сблъсъка. Неговото наказание обаче важи единствено за евротурнирите, така че ще е на линия за срещите на Финландия от еврофиналите. И двете наказания могат да бъдат обжалвани.