Отборът на Лил направи огромна крачка към спечелването на титлата във Франция. "Песовете" разгромиха с 3:0 като гост Ланс и увеличиха на 4 точки аванса си пред Пари Сен Жермен, но имат и мач повече.

До края на сезона Лил ще е домакин на Сент Етиен и ще гостува на Анже. Ако победи и в двата мача, тимът на Кристоф Галтие със сигурност ще триумфира като шампион.

Бурак Йълмаз отново беше в основата на успеха. Турският национал откри резултата от дузпа в 4-ата минута, а в 40-ата вкара и втория гол за Лил. Малко преди това Клемон Мишлен бе оставил домакините с човек по-малко, след като си изкара два бързи жълти картона. Всичко приключи с попадението на Джонатан Дейвид в 60-ата минута.

Дербито на Северна Франция не предложи очакваната интрига, макар че Ланс се представя стабилно от началото на сезона и заема 6-о място в класирането. Дузпата в началото беше отсъдена за нарушение срещу Джонатан Бамба, а Бурак Йълмаз не сбърка и осигури перфектен старт на Лил.

След червения картон на Мишлен домакините рухнаха. Те нямаха почти никакви шансове срещу най-добрата защита в Лига 1, а само пет минути, след като останаха в намален състав, Йълмаз простреля Жан-Луи Лека с мощен шут от около 25 метра.

Попадението на Джонатан Дейвид след час игра окончателно реши мача. Лил е в серия от три поредни победи и 13 срещи без загуба на чужд терен. Следващите два съперника на тима не се борят за нищо и това прави "песовете" още по-изявен фаворит за първото място.

В неделя ПСЖ гостува на Рен, а в последните си два мача ще се изправи срещу Реймс и Брест. Дори да постигнат три победи, парижани ще трябва да разчитат на грешка на Лил, за да защитят титлата си.