Отборът на Парагвай записа втората си победа на футболния турнир Копа Америка, след като се наложи с 2:0 над Чили в сблъсъка между двата тима от група “А”.

Головете отбелязаха Браян Самудо в 33-ата и Мигел Алмирон от дузпа в 58-ата минута, записвайки трети пореден успех над този съперник в последните им три сблъсъка. За чилийците пък това бе първо поражение в турнира.

Тимът на Парагвай започна по-силно мача и в 15-ата минута Клаудио Браво бе поставен под напрежение след хубав шут на Матиас Вийясанти, но успя да спаси. Чили обаче отговори с опасен изстрел с глава на Бен Беретон в 22-ата минута, който обаче не намери очертанията на вратата.

В 33-ата минута обаче защитата на чилийците проспа едно центриране от корнер и Браян Самудио с глава простреля вратата за 0:1. Чили можеше да се върне в мача в 52-ата минута, но Артуро Видал пропусна отблизо с глава.

В 56-ата минута обаче Гари Медел извърши нарушение в наказателното си поле и съдията посочи бялата точка, а Мигел Алмирон не сгреши и направи резултата 0:2.

В 73-ата минута и чилийците претендираха за дузпа за игра с ръка, но реферът прегледа ситуацията с ВАР и видя, че няма основание да отсъди наказателен удар. В крайна сметка Парагвай удържа победата и с актив от 6 точки излезе на 2-ото място в групата. Чили вече е 3-и с 5 спечелени точки.