Бившият играч на Лийдс и Ливърпул Хари Кюъл бе уволнен от поста мениджър на закъсалия Барнет, съобщиха от пресслужбата на аматьорския английски клуб.

42-годишният бивш австралийски национал, който преди бе треньор на няколко други клуба в по-ниските дивизии, бе назначен начело на Барнет през юни. Клубът е предпоследен в Националната лига – петото ниво на английския футбол, след две победи в първите си седем мача. „Барнет се раздели със старши треньора Хари Кюъл и асистента му Пол Бътлър с незабавен ефект“, се казва в клубно изявление.

„Видимо е колко много Хари Кюъл искаше да повлияе положително, но в крайна сметка резултатите и слабото начало на сезона доведоха до нашето решение. Планът за този сезон беше Барнет да се бори в първата половина на таблицата и това остава наша основна цел“, сподели футболният директор на тима Дийн Бренан.

Кюъл стана известен като атакуващ футболист на Лийдс в края на 90-те години на миналия век преди да подпише с Ливърпул. Той има 58 мача за Австралия, в които е реализирал 17 гола. /БГНЕС