Поредният VI кръг на италианската Серия А ще предложи на феновете по цял свят едно от най-горещите дербита в историята на футбола – битката за Вечния град между Лацио и Рома на „Олимпико“. Издание №193 на Derby della Capitale ще е първото в кариерата на новия наставник на Рома Жозе Моуриньо и ще се излъчи пряко по MAX Sport 3 на 26 септември от 19:00 часа.

През годините тимът на Рома е записал 72 победи в дербито срещу 54 за Лацио, а равенствата са 66. „Вълците“ спечелиха и последното издание на битката за Рим – с 2:0 на 15 май тази година. След изиграването на първите 5 мача от новия сезон Рома заема четвъртата позиция в класирането с 12 точки и изостава на 3 от лидера Наполи. Лацио показва малко отстъпление от позициите си през последните години, като към момента „римските орли“ са на 7-а позиция с актив от 8 точки.

Освен футболните емоции през уикенда, каналите на MAX Sport ще предложат още много зрелище за спортните фенове. Феновете на бойните спортове очакват с голямо нетърпение UFC 266, което ще предложи две битки за титли и едно дългоочаквано завръщане – това на Ник Диас. По-големият брат на Нейт Диас, който за последно се качи на октагона през януари 2015 г., ще се бие с друг ветеран и многократен шампион – Роби Лоулър. Последната победа на Диас в UFC беше преди цели 10 години – на 29 октомври 2011 г., по време на UFC 137 срещу Би Джей Пен, докато Лоулър е в поредица от 4 последователни загуби след последния си успех през 2017 г. срещу Доналд Серони – Каубоя.

Освен завръщането на Ник Диас, UFC 266 печели интереса на феновете и с две битки за титли. В категория муха доминантът Валентина Шевченко ще се бие с Лорън Мърфи, като киргизстанката е в поредица от 7 поредни победи след последната си загуба през септември 2017 г. срещу Аманда Нунеш. В основното събитие шампионът в категория перо и все още непобеден в UFC Александър Волкановски ще се изправи срещу претендента Брайън Ортега, който, от своя страна, излиза за втори път в кариерата си в битка за шампионски пояс, след като през декември 2018 г. беше победен от тогавашния шампион Макс Холоуей.

Страхотното зрелище с марка UFC 266 ще се излъчи пряко по MAX Sport 2 на 26 септември от 05:00 часа.