Бразилският защитник Дани Алвеш заяви в петък, че докато няма да си търси нов клуб за остатъка от настоящия сезон в Бразилия, не възнамерява да спира с футбола.

След като 38-годишният бранител прекрати договора си със Сао Пауло на 16 септември заради неизплатени заплати, той бе свързван с няколко други местни клуба, включително Флуминензе, Фламенго и Атлетико Паранаензе.

Трансферният прозорец в Бразилия затвори в петък. Носителят на цели 43 трофея в кариерата си Алвеш постигна успехи със Севиля, Барселона, Ювентус и Пари Сен Жермен, както и два пъти Копа Америка със Селесао и златен медал от Летните олимпийски игри.

Той бе категоричен, че няма да прекратява кариерата си, добавяйки хаштаговете #НЕЕСВЪРШЕНО и #ЩЕСЕВЪРНА към поста си в Инстаграм. Алвеш спечели титлата на Паулиста със Сао Пауло миналия сезон, но клубът му дължи 11 млн. реала (около 1.8 млн. евро), според бразилската преса.

„Дойдох в Бразилия, за да сбъдна детска мечта, и тя се сбъдна. Да бъдеш шампион с клуба на сърцето ти е безценно“, написа той, добавяйки: „Не е заради парите, а заради ценностите, за честността, за характера, за наследството“, сподели той.