Барселона и Бока Хуниорс, два от бившите клубове на Диего Марадона, ще играят приятелска среща в чест на починалата аржентинска легенда на 14 декември в Саудитска Арабия.

Турнирът Марадона Къп ще се проведе на „Марсоол Парк“ в Рияд малко повече от година след неговата смърт. Световният шампион от 1986 почина миналия ноември на 60-годишна възраст. Бока сподели в свое изявление, че мачът ще помогне „за отпразнуване наследството“ на един от най-великите играчи в историята на футбола.

Марадона прекара два престоя в гиганта от Буенос Айрес Бока, играейки за тях по време на сезон 1981-82, преди да се върне в клуба през 1995 за последните две години от кариерата си. Той изигра и 58 мача за Барса между 1982 и 1984, печелейки Купата на Краля в дебютния си сезон.

Марадона почина от сърдечен удар на 25 ноември миналата година, докато се възстановяваше от операция за премахване на кръвен съсирек в мозъка. Властите разследват здравословното лечение, което той получил, за да решат дали е имало пренебрежение или злоупотреба, след оплакване от семейството му. 

Снимка: БГНЕС