Килиан Мбапе отпадна от сметките за сблъсъка на Пари Сен Жермен с Лил в петък, докато Лионел Меси е под въпрос, след като получи удар по време на тренировка.

Френската суперзвезда Мбапе страда от ушна инфекция и няма да поднови тренировки с отбора до следващата седмица. „Килиан Мбапе все още продължава да получава лечение за своята инфекция и ще поднови тренировки в началото на следващата седмица“, се казва в клубно изявление.

Съобщението на медицинския щаб на парижани потвърди още, че Марко Верати вероятно ще отсъства около месец, след като получи травма на бедрото срещу Марсилия.

Клубът ще бъде без двама от своите най-влиятелни футболисти за срещата с шампиона на Лига 1, и ще бъде без трима, ако Меси не се възстанови навреме. Лятната покупка на тима от Барселона се очакваше да води атаката на състава в петък при отсъствието на Мбапе, но трябва да мине късен фитнес тест.

Той почувства лек мускулен проблем днес и тренира самостоятелно като предпазна мярка. Но се надяваме да бъде готов за петък. Лионел може да играе малко по-напред, но разполагаме и с други варианти и играчи, които могат да заемат тази роля. Лео може да играе на всяка позиция“, каза старши треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино.