Треньорът на Милан Стефано Пиоли не скри разочарованието си след поражението с 1:2 от Ливърпул в последния решителен сблъсък от група „В“ на Шампионската лига. Загубата изхвърли „росонерите“ от турнира и Европа за този сезон.

„Знаехме, че тази група е изключително трудна. Мачът с Ливърпул беше труден. За съжаление не успяхме да поддържаме достатъчно високо темпо, а направихме и много грешки, които се оказаха фатални“, обяви Пиоли след мача.

„Съжаляваме, защото заслужавахме нещо повече, особено в мачовете с Атлетико Мадрид и Порто у дома. От друга страна, на подобно ниво, това е нещо нормално. През тази кампания видяхме какви съперници има в Европа и знаем каква класа ни е нужна занапред, така че ще си вземем поука. Искахме да продължим в Европа, но ще използваме натрупания опит, за да продължим израстването  на отбора ни", допълни 56-годишният специалист.

"Трябваше и можехме да покажем повече класа и по-високо темпо. През първото полувреме играхме добре. Нужно бе да сме стабилни и успяхме до изравнителния гол. Вторият гол уби инерцията ни, но имахме своите шансове в края на мача. Но това е Шампионска лига и когато правиш грешки, съперникът те наказва. Трябва да работим над това. Разочароващо е, но ще го използваме, за да продължаваме развитието си. Това ще ни направи по-силни в бъдеще", заяви още треньорът на „росонерите“.