Лионел Меси поднови пълноценни тренировки с Пари Сен Жермен във вторник за първи път откакто тества положително за коронавирус в края на миналата година.

Аржентинският нападател бе видян да загрява със съотборниците си в ПСЖ във видеоклип, публикуван от клуба в Туитър. Меси се зарази с вируса, докато бе на почивка в родния си град Росарио в Аржентина по време на зимната пауза в Лига 1. ПСЖ обяви на 5 януари, че е обратно във Франция след отрицателен тест, но седемкратният носител на „Златната топка“ едва сега се е почувствал достатъчно здрав, за да поднови занимания.

Той пропусна мача за Купата на страната с Ван и два двубоя за първенство – равенството 1:1 с Лион, и победата над Брест с 2:0 миналата събота. Емоционалният трансфер от Барселона във френския колос не се движи по желания сценарий от всички фенове на ПСЖ. Меси има само един гол в 11 мача за първенство с екипа на парижани, въпреки че има пет попадения в Шампионска лига.

Той пропусна общо десет мача от Лига 1 от август насам поради контузии, късно завръщане от ангажимент с Аржентина и след това коронавирус. Нападателят поднови индивидуални тренировки миналия четвъртък, след които сподели за феновете си в Инстаграм: „Отне ми по-дълго време, отколкото си мислех да бъда окей, но съм почти възстановен и очаквам с нетърпение да се завърна на корта“. Меси може да се завърне на терена в Лига 1 срещу Реймс в неделя. /БГНЕС