Билетите за Световното първенство в Катар бяха пуснати на редуцирани цени, като жители и работници ще могат да посещават мачове за едва 11 долара.

Властите все още не са обявили колко фенове ще бъдат допускани на стадионите за дебютния Мондиал в арабската страна, който ще се проведе от 21 ноември до 18 декември. Международната футболна федерация (ФИФА) стартира жребий, който предлага индивидуални билети за мачове за най-малко 69 долара за чуждестранни привърженици – около 1/3 по-малко от Световното в Русия, но билет за финала може да достигне 1607 долара.

Жителите на Катар, включително мигрантските работници, чието третиране е източник на противоречие за организаторите, ще могат да получат якета за най-малко 11 долара. Феновете, които подадат молба за различни пакети – за индивидуални мачове или последването на отбор, или за специални билети на стадионите, ще попаднат в жребий след първия краен срок на 8 февруари. ФИФА заяви, че запалянковците, които са успешни в жребий на случаен принцип, ще бъдат известени до 8 март. /БГНЕС