Адама Траоре и Люк де Йонг напуснаха Барселона след като наемите им изтекоха и няма да продължат на "Ноу Камп", съобщи клуба днес.

Траоре се връща в английския Уулвърхямптън пет месеца след като се върна в каталонската столица. Траоре като юноша е минал през школата на Барселона и обстановката му е добре позната. Сега вече в мъжкия отбор той изигра 21 мача, но не успя да вкара, а също така и не успя да се утвърди като стартов избор при треньора Шави Ернандес.

В договора за наема имаше опция за откупуването му на стойност 30 милиона евро, която Барселона няма да активира.

Де Йонг пристигна преди началото на миналия сезон от Севиля, като успя да вкара 7 попадения, но така и не успя да се пребори за титулярно място. От Севиля обявиха днес, че са се съгласили на обратен трансфер на играча в ПСВ Айндховен, откъдето го купиха през 2019-а година.

Двамата играчи под наем почти бяха наясно със съдбата си, както заради лошите си резултати, така и заради затрудненото финансово положение на Барселона. В клуба има сериозни дългове, които се чистят постепенно, а също така е наложен и таван на заплатите от Лигата, който не бива да бъде надвишаван.

За да облекчат ситуацията, тази седмица те продадоха 10 процента от телевизионните права за испанското първенство за следващите 25 години за повече от 200 милиона евро. Парите им трябват, за да завършат сделката с Байерн (Мюнхен) за полския голмайстор Роберт Левандовски, който отдавна иска да играе на Ноу Камп.